Trainer
Elco Eva van Alphen

Wat?

School van de zintuigen

Voor wie?

Voor vaktherapeuten en begeleiders van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een ontwikkelachterstand.

Datum

Woensdag 9 oktober 2024
van 10.00 uur tot 15.00 uur

Locatie

Het oude gymnasium Acropolis in Megen: het kleinste vestingstadje van Nederland, mooi gelegen aan de Maas.

Onderdelen
  • Een trainingsdag
  • Een werkboek
  • Backingtracks als ondersteuning om zelf muziek te maken
  • Complete liedjes en liedjes zonder tekst zodat je ze zelf mee kunt zingen
  • Voor een jaar lang maandelijks een themagerichte muziekactiviteit
  • Kleine individuele activiteiten
  • Eigen creativiteit
Deelnamekosten

€ 205,-

Vroegboekkorting

Boek je vóór 1 juni, dan krijg je € 10,- korting.

Aanmelden of meer weten?

Of bel: 06 – 22 05 88 44

Bekijk het werkboek

Je hoeft niet muzikaal te zijn om met MY MUSIC DESIGN te werken maar het mag natuurlijk wel.

MY MUSIC DESIGN is ontstaan uit een project op een orthopedisch kinderdagcentrum. Twee jaar lang hebben we kunnen werken met de kinderen en het team en zo stapje voor stapje de methode ontwikkeld. Alle liedjes, muziek, beats en backingtracks zijn speciaal voor deze methode geproduceerd.

MY gaat over jou en het kind, de jongere, de volwassene of de oudere met een ontwikkelachterstand. We gaan je leren activiteiten aan te bieden die bij hen en bij jou passen.

MUSIC staat voor muziek (dat spreekt voor zich).

DESIGN staat voor het ontwerpen, het maken van variaties. Jij maakt die zelf gebaseerd op de behoefte en interesse van het kind.

MY MUSIC DESIGN staat beschreven in een werkboek: hierin vind je een uitgebreide inleiding, uitleg over het werken met bluetooth boxjes, een beschrijving hoe je je muziekactiviteit kunt opbouwen, voor een jaar lang elke maand een thematische activiteit en de teksten en akkoorden van de liedjes. Ook vind je er een aantal individuele muziekactiviteiten.

De liedjes en backingtracks zijn te vinden op alle online muziekaanbieders. De backingtracks ondersteunen je om zelf intuïtief muziek te maken. Bij de complete liedjes vind je ook een versie zonder zang zodat je zelf mee kunt zingen.

De training
We komen graag bij jou op locatie voor een dag of een dagdeel. Na een algemene introductie zul je zelf ervaren dat je helemaal niet muzikaal hoeft te zijn om toch muziek aan te kunnen bieden, aangepast aan de behoeften van het kind. Je gaat zelf muziek maken met genoeg ruimte voor eigen ideeën en we leren je wat liedjes uit het werkboek. Je kunt dus altijd zelf aanbieden wat bij jou en het kind past: een gestructureerd aanbod van liedje en activiteiten. Of neem je de vrijheid om, ondersteund door onze backing tracks, zelf muziek te maken en te ontwikkelen?

Na afloop van de training beschik je over voldoende vaardigheden, zelfvertrouwen en inspiratie om zelf muziek te gaan maken.

Het ontwikkelen van MY MUSIC DESIGN is mede mogelijk gemaakt door:

Alle trainingen