Creatief team

Géén pluche, wél prachtig theater!

Elco Eva van Alphen

Oprichter, artistiek leider, spel en training

Vanuit een diepe interesse voor en een gedetailleerde observatie van zijn publiek vindt hij nog altijd de inspiratie om via muziek en theater contact te maken. Zijn jarenlange ervaring zorgt voor unieke, intuïtieve benaderingswijze die hij in praktische training graag doorgeeft.

Margo Lötters

Spel, arrangementen en training

Afgestudeerd als muziektherapeut in Nijmegen en vanaf het eerste uur betrokken bij De Lachende Zon, theater van de zintuigen. Muzikale communicatie is haar belangrijkste instrument om contact te maken met iemands gevoelsleven.

Manon van Hees

Zakelijk leider

Afgestudeerd als talenwetenschapper zag ze al snel dat haar hart bij het theater ligt. Haar sterke organisatietalent en visie op theater zet zij in om fondsen te werven en de praktische organisatie te leiden.

Renske de Leuw

Harpiste

Als vijfjarige werd ze betoverd door de harp en wist ze ze meteen dat de harp haar liefde en haar instrument zou zijn. Renske studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Om haar muzikale horizon nog verder te verbreden heeft zij ook lessen jazz- en popharp gevolgd bij meerdere docenten. Renske is een veelzijdig harpiste, ze treedt op als soliste, kamermuzikante, orkestharpiste en verzorgt sfeermuziek.

Arthur Bont

Drummer en percussionist

Speelde een groot aantal theatertours met muziek- en dans gezelschappen. Zijn gevoel voor timing en zijn creative, warme invulling van de muziek stukken maken hem tot een veelzijdige drummer. Ruimte geven en nemen als het nodig is gaan hem op een natuurlijke wijze af.

Lucas Beukers

Bassist

Studeerde geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium en is als begeleider op podia, cd’s, radio en televisie te horen geweest in verschillende formaties en minstens zoveel genres.

Lory Caldarella

Theatervormgever

Studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de kunsten te Utrecht in de richting theatervormgeving. Tijdens de opleiding werd duidelijk dat haar voorkeur als maker vooral uitging naar lokatietheater. Haar werk is duidelijk herkenbaar en de poppen die zij maakt stralen een grote persoonlijkheid uit.

Linda Anneveld

Theatervormgever

Studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, in de richting theatervormgeving en heeft zich gespecialiseerd in het maken van monumentale objecten en levensgrote poppen. Haar werk laat zich kenmerken als beeldend, robuust en tevens verfijnd.

Frédérique Leopold

Illustrator

Studeerde in 2004 af in de richting Tekenen en Schilderen aan de Gerrit Rietveld academie. Zij werkt als informatiespecialist, docent, beeldend kunstenaar en Vj. In haar kunstwerken probeert ze een mix te vinden tussen de rauwe werkelijkheid en haar fantasiewereld die vooral bestaat uit merkwaardige, enigszins sneue dieren.

Paula Gerritsen

Illustrator

Na haar werk in de kinderpsychologie besloot ze haar passie voor tekenen te volgen en illustreerde vele (prenten)boeken voor verschillende uitgevers. Voor twee prentenboeken schreef zij ook zelf de tekst. Daarnaast illustreert zij veel voor educatieve uitgevers, geeft workshops en projecten op scholen en runt een kleine B&B.

Jan van Kempen

Grafisch vormgever

Studeerde aan de Koninklijke academie voor kunst en vormgeving in ’s‑Hertogenbosch en ontwikkelde zich daarna tot een ontwerper met een eigen stijl en visie op vormgeving. Zorgzaam voor het beeld naar buiten dat hij op alle gebieden onder controle houdt en zo het gezicht van de theatergroep bepaalt.

Jan van der Ven

Filmmaker

Werkt met veel enthousiasme aan (opdracht)films in de educatieve en culturele sector. Puzzelen met beeld en geluid vindt hij het leukste wat er is. Hij hanteert niet alleen graag de camera, maar ook pen en papier, mengtafel, montagesoftware en verschillende muziekinstrumenten.

Erik Krabbenborg

Regisseur

Studeerde af als theaterregisseur. Hij werkte voor diverse amateur- en professionele gezelschappen. Zijn inspiratie vindt hij toch bij zijn werk als artistiek leider bij het Teugeltheater: een gezelschap dat bestaat uit acteurs met een verstandelijke beperking.

Tobi van den Brink

Zanger

Studeert muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij speelde al in diverse musical- en theaterproducties waarin zijn grote talent voor zang en dans opvallen. Voor anderen componeert hij muziek en zingt hij liedjes in.

Martine Eggink

Muzikant

Op zevenjarige leeftijd is Martine begonnen met muziek. Ze speelt meerdere instrumenten waaronder trompet, hoorn en gitaar. Op werkgebied heeft ze een passie voor de gehandicaptenzorg, en met name de EMD-doelgroep heeft een speciaal plekje bij Martine. Ze is altijd op zoek naar contact en dat zit in de kleine dingen. Ze vindt het een uitdaging om hiernaar op zoek te gaan.

Onze opdrachtgevers

De Lachende Zon werkt samen met o.a.