Elco zet de toon!

Het programma De Ochtend van 4 van Radio 4 had op vrijdag 22 april zijn jubileumuitzending. Hierin hebben zij Toonzetters in het zonnetje gezet: dat zijn mensen die met hun muziek het verschil maken. Mensen die door het spelen van hun muziek zorgen voor verbinding, contact, troost, zelfvertrouwen en groei.

Zonder dat we het wisten zijn we voorgedragen door Ruud van Eeten, directeur-bestuurder bij het Huis voor de Kunsten Limburg. Samen met Ruud hebben wij jaren geleden ons eerste concert Klassiek Raakt! mogen organiseren: een klassiek concert voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie.

Een vakjury heeft uit meer dan 300 nominaties 4 Toonzetters benoemd, waaronder oprichter en artistiek leider van De Lachende Zon, theater van de zintuigen: Elco van Alphen. Terecht, via zijn intuïtieve muziek komt hij letterlijk en figuurlijk binnen bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Als hij speelt gebeurt er wat met je.

Wat altijd in woonkamers, activiteitenlokalen en gymzalen plaatsvindt, was nu op de radio! Wat zijn we trots: in de week van 18 april is een radioreportage over Elco en zijn muziek uitgezonden tijdens De Ochtend van 4. Dat is iedere ochtend tussen 7.00 uur en 9.00 uur te beluisteren op Radio 4. En we waren te gast tijdens de feestelijke live uitzending op vrijdag 22 april. Daar kreeg Elco uit handen van Professor Erik Scherder zijn welverdiende Toonzetters Oorkonde.

De uitzendingen zijn nog terug te luisteren via de website van Radio 4.